EEN HUIS MET EEN STEEGJE

Bio-ecologische verbouwing

Aan een straat tussen de markt en de ring van Turnhout staat een rijwoning met een steegje. De ‘koterijen’ achter het huis zijn versleten en er is geen contact met de compacte stadstuin.

Een nieuwe keuken uit bio-ecologische bouwmaterialen opent het huis naar de tuin. De deur (tussen de steeg en de straat) is weggenomen. De buren zijn welkom! Via nieuwe vensters is er contact met de leefruimte. De steeg komt uit op een fraai betegelde ‘patio’ met zitbank. Zo kan het daglicht overvloedig het huis binnenvallen, terwijl daar anders een donkere hoek in het huis zou ontstaan.

De hoge keuken en het huis zijn verbonden door een taps toelopende hal. De lichte hoekverdraaiing zorgt ervoor dat er plaats is voor een kleine douche- en toiletcel. Bovendien wordt zo het perspectief naar de tuin verder opengetrokken en ontstaan er boeiende zichtrelaties en reflecties.  

De volwaardige badkamer en waskamer hebben een plaatsje gekregen op de verdieping. Op het (groene) dak van de aanbouw is er een droogterras.

Het interieur maakt deel uit van het totaalconcept. Bijzonder zijn de omkeertafel en de in het schrijnwerk ingewerkte schoenenkast.

Klant: Particulier
Locatie: Turnhout (BE) 
Tijdslijn: februari 2017 – september 2019
Samen met: Capasitee

SCHTUR